|
Moja historia |
| Autor |
Wiadomość |
pewka
pewka
|
Wysłany: |9 Lut 2010|, o 00:48
|
|
|
Czesc Mayu przesledzilam Twoja historie, lezka sie kreci.
Kochana zdrowia, zdrowia, zeby Cie juz nic zlego nie dopadlo! Dzieki za slowa otuchy w moim temacie. |
_________________ pewka |
|
|
|
 |
maya
|
Wysłany: |10 Cze 2010|, o 23:48
|
|
|
Witajcie kochani
Ciagle nas przybywa Malo sie udzielam bo czesto nie wiem po prostu co pisac.Czasami glupio mi pisac,ze u mnie na razie wszystko dobrze gdy tutaj tyle bolu i cierpienia.Ja jakos doszlam do siebie,dalej robie co 3 miesiace tomografie i rezonans,kontroluje krew,markery itd.wiem ze BUUUM nastapi ale staram sie o tym nie myslec i zyc normalnie.Proby watrobowe dalej podwyzszone,od czasu do czasu wezly pachwinowe sie powiekszaja ale po kilku dniach wracaja do normy,wiec tlumacze sobie ze to moze jakies infekcje.Mam straszne problemy z swedzeniem skory ale zaden lekarz nie potrafil mi tego logicznie wytlumaczyc,wiec dalej sie drapie Mysle o Was kochani i wspieram modlitwami bo tylko tyle moge!!!
Sciskam Maya |
|
|
|
 |
Mufka59
|
Wysłany: |11 Cze 2010|, o 07:56
|
|
|
| Mayu bardzo sie ciesze ze sie odezwalas i usmiechnelam sie gdy przeczytalam ze na forum tyle zlych wiesci a u Ciebie dobrze.To wlasnie pisz o tym ze u Ciebie wszystko w porzadku bo to my wtedy mamy powody do radosci.Zawsze taka dobra wiadomosc to taki promyczek i mysle ze kazda z nas sie zawsze cieszy gdy moze cos takiego przeczytac.Pozdrawiam Cie i odzywaj Jola |
_________________ Panie Boze ,jezeli nie mozesz dac mi wiecej , nie zabieraj tego co mam. |
|
|
|
 |
irena

|
Wysłany: |11 Cze 2010|, o 08:04
|
|
|
| Witaj Mayu! Chciałam Ci podpowiedzieć że to swędzenie skóry może być zwiazane z podwyzszonymi próbami wątrobowymi. Może zbadaj jaki jest poziom bilirubiny. Tak pozwoliłam sobie Ci podpowiedzieć bo swędzenie skóry jest też przy chorobach wątroby. Pozdrawiam Cię serdecznie i cieszę się że wszystko u Ciebie ok. Irena |
|
|
|
 |
jagoda5127
jagoda

|
Wysłany: |11 Cze 2010|, o 19:33
|
|
|
| Mayu a może umów sie do dermatologa.Ja miała takie wypryski swędzące na kostkach nóg i na wewnętrznej stronie łokcia. więcej miałam wkłuć do chemi w lewą rękę i tam twż wokolicach miałam więcej takich swędzących wyprysków.pokazały mi sie około pół roku od zakończenia chemi.Dermatolog zapisał mi maśc z antybiotykiem 'Belogent'smarowałam ze dwa razy chore miejsca i mam spokój do tej pory.A inni lekarze nic mi nie zaproponowali tj. rodzinna ,ginekolog,onkolog.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
maya
|
Wysłany: |13 Cze 2010|, o 10:10
|
|
|
| Kochane ja tez myslalam,ze to swedzenie ma cos wspolnego z watroba ale w moim wypadku raczej nie.Mialam dokladne badania u imunologa i niestety albo i stety watroba jest ok,mimo podwyzszonych prob (wykryto tylko nieznaczne stluszczenie).Zastanawiano sie nawet nad biopsja ale stwierdzono ze nie trzeba.U dermatologa rowniez bylam-nie jestem na nic uczulona,wiec nie wiem skad to swedzenie.To pojawia sie i znika,czasem pojawia sie chwilowy rumien.Na szczescie da sie z tym zyc ale nie ukrywam ze dobrze byloby znac pochodzenie tej przypadlosci.Buziaczki dla wszystkich |
|
|
|
 |
maya
|
Wysłany: |5 Lip 2010|, o 15:41
|
|
|
Witajcie kochani
Jestem po kolejnym rezonansie i tomografi,nic podejrzanego nie widac,czyli jest dobrze z czego sie niezmiernie ciesze Wykryto u mnie stluszczenie watroby wiec zapewne z tego powodu mam wysokie proby watrobowe.Chcialam Was zapytac o rade,co robic?!Czy stluszczenie watroby wymaga jakiegos odpowiedniego leczenia?Czy powinnam zaczac sie inaczej odzywiac? Dzisiaj zdalam sobie sprawe,ze minelo juz 10 miesiecy od ostatniej chemi,a wydaje sie jakby bylo to wczoraj...Sciskam was mocno |
|
|
|
 |
pewka
pewka
|
Wysłany: |5 Lip 2010|, o 20:18
|
|
|
Ciesze sie , ze dalej czysciutko. Zebysmy wszyscy mieli takie fajne wiesci ;)
Co do watroby, to pewnie ktos Ci poradzi cos madrego, ja niestety jestem zielona w temacie. |
_________________ pewka |
|
|
|
 |
emgoro
Robert

|
|
|
|
 |