Przesunięty przez: pewka |19 Lip 2012|, o 13:16 |
Propozycje nowej nazwy forum |
Autor |
Wiadomość |
emgoro
Robert
Pomógł: 29 razy Dołączył: 30 Maj 2007 Posty: 9270 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: |20 Lip 2012|, o 17:13
|
|
|
Jak dla mnie na razie Ovarianki prowadzą
Przemo dzięki za akces pomocy na pewno będziemy pamiętać jakby była taka potrzeba. Póki, co na razie będziemy polegać na Rafale synie śp. Irenki. |
_________________ Historia: http://nowotwor.eu/viewtopic.php?t=1516 |
|
|
|
|
Zuzia
|
Wysłany: |20 Lip 2012|, o 20:15
|
|
|
emgoro napisał/a: | Jak dla mnie na razie Ovarianki prowadzą |
Nie jest to co prawda po polsku,ale gdyby się silić,to można uważać,że to : " jajniczki " |
|
|
|
|
Domi
|
Wysłany: |21 Lip 2012|, o 07:42
|
|
|
Hej, nie mam pomysłu co do nazwy (mam nadzieje ze cos tez wpadnie do głowy) ale wg. Mnie nazwa dla strony www powinna byc krótka, tak, żeby każdy mógł ja zapamiętać, najlepiej bez pauz czy kropek. Nazwy które maja w treści kropki czy pauzy wg mnie sieja zamęt i trudno je w konsekwencji odtworzyć.
Ps. Najlepsze pomysły przychodzą po czasie, więc jak juz nazwa będzie wymyślona i zaklepana wówczas każdy będzie twórczy:) |
|
|
|
|
Domi
|
Wysłany: |21 Lip 2012|, o 07:45
|
|
|
Albo można nazwać stowarzyszenie jakimś ogólnym pozytywnym hasłem np.
CUD ŻYCIA i opatrzyć te nazwę hasłem: stowarzyszenie na rzecz wspierania i walki z nowotworem jajnika. |
|
|
|
|
Zuzia
|
Wysłany: |21 Lip 2012|, o 10:52
|
|
|
Domi napisał/a: | Mnie nazwa dla strony www powinna byc krótka, tak, żeby każdy mógł ja zapamiętać, najlepiej bez pauz czy kropek |
Krótka nazwa,to zazwyczaj pobożne życzenie,w którym trudno określić tematykę i misję czegokolwiek.Jeśli przyjmiemy za wiodące słowo Jajnik czy Ovary to samo w sobie to niczego nie precyzuje,jest to tylko temat z którym coś należy zrobić. Kropki,myślniki i inne to oddzielacze wyrazów,aby czytanie i pisanie było sensowne.
Bardzo "twórcze" są spotkania i dyskusje w TV,gdzie zazwyczaj proponuje się podsumowanie "jednym zdaniem" .
Propozycja pozytywnego hasła jest dobra,ale powinna być wzbogacona o człon,który sprecyzuje jądro misji,w tym wypadku jajnik,czy rak jajnika.
Nadal podkreślam potrzebę wyboru słów,które w wyszukiwarkach będzie tę stronę "promować",bo czasami może być jak z szukanie Firm w "doskonałych" książkach telefonicznych - czyli nie znajdziemy tego czego szukamy.
Nim zacznie się wymyślanie nazw,może jednak Ktoś oblatany w sieci wyłoży wskazania co do nazwy domeny,
aby wyszukiwarki elegancko ją wybierały spośród "szumu informatycznego" i to na dobrej wysokiej pozycji. |
|
|
|
|
iwa
|
Wysłany: |21 Lip 2012|, o 16:13
|
|
|
Zuziek słowa w adresie w pozycjonowaniu strony w wyszukiwarce nie mają aż tak wielkiego znaczenia bo strona się tym szybciej pozycjonuje,wskakując na wyższe poziomy im częściej odwiedza ją Google[Bot]. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=eMG7_x98o_Q |
|
|
|
|
pewka
pewka
|
Wysłany: |24 Lip 2012|, o 14:49
|
|
|